Őszibarack süti
20 dkg zsír (vaj)
2 tojás sárgája
30 dkg kristálycukor,
2 dl tej
3 kanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Mindezt jól összedolgozni, 2 órán át pihentetni , majd 75 dkg liszttel összegyúrni, és diónyi gombócokat formálni belőle.
Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt világosra sütjük. 15 percnyi sütés után már figyelni kell, mert ha pirosra megsül, akkor kemény lesz és reped!
Utána még melegen kikaparjuk a közepét alul, és megtöltjük az alábbi töltelékkel:
Töltelék:
25 dkg barack lekvár
25 dkg porcukor
1 rum aroma
3 dkg kakaópor
a tészta kikapart része
1 dl tej hozzáadásával gyenge pépet keverünk.
Megtöltjük vele a kikapart gombócokat, és 2-2-t összeragasztunk. Tojásfehérjével megkenjük, kristálycukorba megforgatjuk és tálra rakjuk.
Ha mutatósra akarjuk, akkor mandulaaromával, illetve cherry aromával kevert kristálycukorba forgatjuk. Marcipánnal, vagy mentalevéllel díszíthetjük.
|