Almatorta
Hozzávalók: 6 db alma, 20 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor, 5 dl víz, 12,5 dkg ráma margarin, 4 tojás 1 citrom héja és leve, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál Vitamill finomliszt, kis sütőpor.
A forma kikenéséhez kb. 2 dkg vaj, vagy ráma.
Elkészítése: Az almákat felszeletelve kb. 3 evőkanál cukorral az 5 dl vízben felrakjuk főzni, amíg megpuhul. Majd 23 cm-es átmérőjű kivajazott formába rakosgatjuk körbe.
Elkészítjük a masszát: a cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot rámát, tojás sárgáját, jól kikeverjük robotgéppel, belerakjuk a többi hozzávalót, természetesen a tojás felvert habját utoljára óvatosan hozzákeverjük.
Ráöntjük a masszát az almára, és előmelegített sütőbe rakjuk. 200 fokon 20 percig sütjük (légkeverésnél 180 fokon sütjük, de kicsit tovább, attól függően, mennyire leveses az alma).
Ha megsült, utána tálra borítjuk.
|